Fiskerinæringen er en gullgruve

fishing industryFolk valfarter til kysten både fra fjern og nær. Hvert eneste år, for her har man fantastiske muligheter for fiske, kos og hygge. Det kommer tyskere med bobilene fulle av frysere for å fiske laks, det kommer hollendere som vil se naturen og fiske etter skrei. Hit kommer kinesere og amerikanere for å se hvalene i mat-gildet, og japanere for å utforske den norske sushien. Så ikke bare i fisken selv, men hele landet er en gullgruve for turisme. Akkurat som Oddsautomaten kan bli en gullgruve for den som setter inn noen penger på en rulett eller enarmet banditt. For her er premiene større enn man kan tenke seg, og det er stadig større utbetalinger på de største jackpot`ene. For som med fiskeri er det også med casino. Det fins alltid flere fisk i havet. Kanskje er man heldig en dag, og får napp.

En næring i utvikling

For det er ingen tvil om at næringen er bærekraftig. Men noen aspekter gjør at den forandrer seg med tiden. For havene blir varmere, og nye slag og arter kryper stadig lenger nord. Til og med hai er observert i farvannet. Det er skummelt, men kanskje man kan utnytte det til noe bra. For det er mange som vil få oppleve at hvalene kaster seg opp i lufta som en delfin i farta, dykke etter krabber, eller fiske og røyke ål fra teiner på Østlandet. Mannen i båten har derfor skjønt at han må omstille seg for å være med på moroa. For man trenger stadig flere arbeidsplasser.

Det blir flere, og landet tar i mot og hjelper mennesker i nød. Sett dem til å drive landbruk og fiskeri, lær dem om norske verdier, og lær noe av dem. som er mennesker på en jord, og som alle skal sameksistere i et godt samfunn.