Hvor skal man reise?

Where do we goFor dette er det store spørsmålet hvert år. Barna vil til Syden, far vil være hjemme og mor vil ut på biltur. Etter flere år med fly og badeferie, kan man bli litt mett.

Mett av dårlig mage, svette dusjer og dårlige sanitærforhold. Da kan det være like bra å feriere i Norges land. For det langstrakte landet har så mye å by på, at man klarer ikke å komme over alt på noen uker. Men har man først funnet en perle helt ytterst i havgapet, da vil man komme tilbake år etter år. Enten det er på det varme Østlandet, det livlige Sørlandet, det fruktbare Vestlandet eller det kalde Nordlandet så kan man oppleve noe av alt.

For når sommeren kommer, er ikke alltid det kalde Nord så kaldt. På vidda kan temperaturene passere 30 grader Celsius. I vest kan det bøtte ned litervis, mens den delen som peker nedover på kartet kan ha helt normalt overskyet vær. Så hvor man skal reise, det kommer an på hvem man spør.

Det finnes alltid en perle

For hvor enn man drar, finner man fram til en perle. Langt inne i en fjord, oppå et fjell, langs en vei eller på kysten. Hva som skjer der, er det opp til alle og en hver å bestemme. Men at man har en fantastisk rik kultur og historie å by på, dette er det ingen tvil om. Lokale matretter og språklige kuriositeter er med på å skape en spesiell atmosfære så vel for utlendinger som for landsmenn. Og har man først funnet sitt feriested, vil man aldri reise der fra. Man vil ikke at ferien skal være over og man må tilbake til arbeid og skole, men vil bli der for alltid, og bare vandre rundt barfot, i en shorts eller sommerkjole uten at man fryser. Det er det som er det herlige sommer-landet.