Messer og festivaler

Folk music is old popDet finnes mange måter å få turister og folk til å ta turen innom bygda, når solen står som høyest på himmelen og været har løyet og temperaturen er god. Kysten har så mye å by på, både med sitt enorme matfat, og sine tradisjoner som har blitt bevart i hundrevis av år. For på distriktet holdes det gamle i hevd.

På en mat-messe kan man få de utroligste delikatesser servert, med lokalt brygget øl, eller sider fra en frukt som bare vokser her. For til og med den varme gulfen som strømmer fra vest til øst, har påvirkning på klimaet her. Ikke om den når helt til det nordligste nord, men Vestlandets mange frukter bæres hvert år, nettopp på grunn av denne. Fisk fra havets dyp blir kulinariske retter som alle blir begeistret for, geit gir både kjøtt og melk, her finnes mange uvanlige dyr som hjort og rype. Er man heldig får man en naturopplevelse med hval i solnedgang, eller holde tam ørn med en matbit i hånden.

Folkemusikk er gammel pop

For den gamle folkemusikken holdes fortsatt i hevd av dedikerte musikere som elsker deres opphav og sitt særpreg. Og ikke bare tradisjonell folkemusikk lever her, for når solen steker, og båtfolket er samlet, spiller ofte store artister opp til konsert. Da er det god stemning med allsang og dans. Og den som spiller opp til dans er alltid populær. Til og med han som spilte på fela eller trekkspillet for hundre år siden, ble et hovedpunkt på den ellers så traurige dagen. For blodet er alltid tykkere enn vann, og man vil alltid komme tilbake til der man hører hjemme. Og med rolige omgivelser er det mange som elsker den fantastiske naturen og det spektakulære scenarioet. Med matfatet og musikkfestivalene har kysten alt å tilby et urbant menneske.